ITINERARI PER LA DESEMBOCADURA DEL RIU MILLARS 06/10/2012. DÍA MUNDIAL DE LES AUS.

Per fer aquest itinerari per la part final del riu Millars es va comptar amb l’Ajuntament d’Almassora, qui va ser el responsable de l’organització d’aquesta activitat. Corresponent al GER-EA l’execució.

L’activitat va consistir en dos grans blocs: Un observació d aus directament tant les trobades al llit del riu com les localitzades a les basses artificials que fa estacasamente 2-3 anys es van construir a la part nord del riu. Aquestes blasas estan construïdes amb els observatoris per al gaudi de les persones aficionades a l’ornitologia, més que per al treball dee ornitòlegs experts.

En total vam ser 13 persones les que ens desplacem per la realització d’aquest itinerari, trucant molt l’atenció que van ser persones d’una edat avançada i no joves com pensàvem en un primer moment.

La segona part va consistir en fer una xerrada sobre les aus més freqüents a la desembocadiura del riu Millars i les aus rapinyaires que en aquesta època es troben en migració cap al continent africà.

Entre l’itinerari i la xerrada sobre les aus aquàtiques i rapinyaires descansem i vam dinar a unes taules de fusta que estan per als visistantes de les basses artificials.

Vam estar tota la mañanda des de les 9 fins les 14 h., Va ser un passeig molt enriquidor, comentant durant el trajecte aspectes particulars, anècdotes, etc .. de cada observador.

Fins la propera