Experiència d’educació ambiental al Mas de Noguera (Caudiel) 13/07/2013

 

Dins de les activitats del GER-EA, està l’Educació Ambiental com un dels pilars fonamentals per a un respecte i gaudi de la natura. Un any més es van desenvolupar les diferents activitats en el Màs de Noguera de Caudiel .

Com altres anys el GER-EA , dins de les activitats del campament d’estiu organitzats per Ecologistes en Acció País Valencià, realitza una de les seves activitats més plaents i que els seus membres gaudeixen en gran mesura.

 

L’activitat es va fer en dues parts àmpliament separades: la primera com a itinerari i recorregut per les muntanyes més properes al Màs de Noguera. Ens desplacem entre matoll mediterrani degradat a causa dels últims incendi. En aquesta activitat es van contemplar diversos aspectes importants, tant l’aspecte botànic que era impartit per Pepe de la Rubia com faunístic que impartia Lluis i Josep Bort.

Es van identificar una sèrie de plantes i la seva relació amb l’aprofitament i abandonament humà del terreny, al mateix temps es van anar identificant cadascuna de les espècies de vertebrats i els seus restes, especialment aus que observàvem en l’itinerari.

Al costat dels monitors del Màs de Noguera, que van fer de guia , ens traslladem fins a dalt de la muntanya per observar el parc eòlic de Casillas i les aus planejadores que devisaban concretament el voltor comú.

 

Un cop el la zona es van localitzar algunes pilotes (egagrópiles) i es va explicar in situ als xiquets que eren i quin aspecte tenien . Després d’un lliga dinar i recuperació de forces , vam tornar al Màs on descansem i es va realitzar una xarrada.

 

En aquesta ocasió la xarrada era sobre les aus rapinyaires nocturnes, explicant les seves característiques biològiques , els seus costums, alimentació per mitjà de la recollida i anàlisi de les egagròpiles, el seu problemàtiques i les mesures que hem de posar en marxa per a la seva conservació i protecció.