RAM cens d’aus marines Port Borriana 07-06-2014. Marjal de Nules

RAM-7-06-2014-DSCN1382Un dissabte més participant en el cens d’aus i mamífers marins (RAM), al Port de Borriana. En aquesta ocasió hem comptat amb la presència de Marta Ibañez ornitòloga de Nules.

Com és la tònica general en els mesos estiuencs el nombre d’espècies i el nombre d’individus és realment escàs, tot i així és interessant el seguiment mensual on es poden veure les fluctuacions de les diferents espècies en els seus moviments migratoris pre i postnupcials.

Observadors: Juan Luis Bort, Josep Carda, Marta Ibañez i Josep Bort.

Resultats:

Horari: 7:30-10:30

Meteor: Dia assolellat amb vent fluix del N, visibilitat bona amb lleugera boira a l’horitzó.

Estany-Nules--cb-7-06-2014-

Com era lògic el matí ha transcorregut molt avorrit, sent animat per les anècdotes i comentaris dels observadors. Comentaris dels quals han sortit possibles projectes d’actuació i col · laboració per a noves accions.

Després del cens de la RAM, ens traslladem a l’Estany i la marjal de Nules. Observant a l’Estany un grup de gavines corsa i encara un inmaturo de cormoran gran.

A la platja / marjal de Nules vam poder veure els nius d’abellerol (Merops apiaster), així com a zona de cria del corriolet, no podent observar a la zona de cria de la platja cap exemplar de corriol camanegre (Charadrius alexandrinus). A més d’exemplars de verderol (Chloris chloris), Cagamànecs (Saxicola rubicola), etc ..

IMG_2630 Estany-Nules--bb-7-06-2014- Estany-Nules--c-7-06-2014-D IMG_2702 IMG_2639 IMG_2669 IMG_2623 IMG_2689

És una llàstima que la zona de l’marjal no estigui protegida per mantenir una mínima capa d’aigua que afavoriria la instal.lació de nius de camallonga i corriolets  i  corriol camanegres, entre altres espècies de limícoles i anàtids.

A més la zona al voltant de la marjal és treballada per a cultiu d’espècies herbàcies i blat. Zones utilitzades per múltiples espècies per descansar i alimentar-se.

Etiquetado