Xarrades i excursions en el Màs de Noguera. Educació Ambiental 04-Juliol 2016

Mas-Noguera-c-04-07-2016-IM

Mas-Noguera-h-04-07-2016-Un any més membres del GER-EA, s’han desplaçat al Màs de Noguera en Caudiel, a col·laborar en l’Educació Ambiental amb els monitors del Màs.

La nostra intervenció va consistir en donar una xarrada sobre les Aus Rapinyaires Nocturnes, i posteriorment amb una excursió nocturna per sentir i indentificar de la fauna del lloc.

Poster-Noctirs-julio-2016L’activitat va començar a les 20 h. amb la xarrada «Els nostres rapinyaires nocturns»

A las 21 h. vam sopar al Màs, aliments ecologics que es cultiven i preparen en el mateix Màs de Noguera.

 

Les excursions nocturnes estaven dissenyades per a dos grups:

Grup de 6 a 11 anys conduït per Lidón Badenes i Josep Bort, i el grup de 12 a 16 anys conduït per Sergi Marzá i Juan Luis Bort, membres del GER-EA.

Mas-Noguera-iii-04-07-2016-L’objectiu era escoltar la fauna del lloc a la nit, mussols (Athene noctua), gamarussos (Strix aluco), brúfols (Bubo bubo), saboc (Caprimulgus europaeus), insectes, …. I també ens paràvem en basses per escoltar les granotes i gripaus identificant pel so.

Mas-Noguera-j-04-07-2016-Acabem entre les 23:30 h. i 24 h., en els dos itineraris vam fer diverses parades on els xiquets estaven asseguts en silenci, portant-se de meravella, al mateix temps en algunes basses del recorreguts intentem identificar les espècies que allí es situaven.

 

Mas-Noguera-gg-04-07-2016-IAlhora, les companyes de La Serrania ens van donar una xarrada sobre els ratpenats i unes classes pràctiques sobre com detectar les freqüències i identificar les espècies de ratpenats.

Tot una jornada que ens agrada fer cada ja que l’Educació ambiental és un dels pilars bàsics del nostre grup GER-EA.