Educació ambiental a l’escola de la Pobla de Tornesa 10/11/2016. Projecte Àguila de panxa blanca.

Hf-escolaPobla-1El passat 10 de novembre membres del grup GER-EA de Vila-real i de APNAL-EA de Vinaròs, vam realitzar una activitat d’educació, sensibilització i informació del medi ambient, dins el Projecte de «Recuperació de territoris de cria abandonats d’àguila de panxa blanca a Castelló«, a l’escola de la Pobla de Tornesa.

Iniciem la sessió a les 15 h., amb l’exposició d’una xarrada sobre la biologia i problemàtica de l’àguila de panxa blanca a Castelló. Posteriorment es passa un vídeo on es desenvolupa la vida d’una parelles d’àguila de panxa blanca, construint el niu, alimentant els pollets fins que salten del niu i comencen una vida solitària. Documental realitzat per membres del GER-EA amb imatges de parelles de panxa blanca a Castelló. Cal comentar que per treure aquestes imatges s’ha utilitzat una tecnologia d’alta definició i a distàncies entre 300 – 500 m. dels nius per evitar molèsties a les àguiles i polles al niu. Hf-escolaPobla-2
A continuació expliquem als xiquets el projecte que volem fer sobre la recuperació d’un territori de cria abandonat per l’àguila de panxa blanca a Vilanova d’Alcolea, amb la col·locació d’un niu artificial.

Posteriorment els companys del grup APNAL-EA, van donar un taller de construcció de caixes niu, explicant als alumne, d’edats de 7 a 10 anys, la importància de conservar les aus petites (passeriformes), facilitant llocs de nidificació.

Va ser una jornada molt interessant on els mestres ens van ajudar i van donar suport en tot el necessari. Així és molt fàcil divulgar els benecificis del nostre medi ambient i la necessitat de conservar en tot el seu ampli espectre.  http://www.internatura.org/perdicera/fase_educativa.html#lapobla

 Hf-escolaPObla-3 Hf-escolaPobla-4