Visites a la marjal d’Almenara – La Llosa.

Durant el mes de juny, hem realitzat diverses visites a la marjal d’Almenara – La Llosa, que es van allargar durant aquest mes de juliol.
En aquestes visites hem anat anotant les espècies observades, destacant en aquesta visita (05/06/2020): els martinets( Nycticorax nycticorax ; 6 ad + 2 jv.), gomet ( Ixobrychus minutus , 1 ex.), picaport ( Plegadis falcinellus , 205 ex.), fumarell de galta blanca ( Chlidonias hybrida , 36 ex.), gall de canyar ( Porphyrio porphyrio , 1 individual.), agró roig ( Ardea purpurea , 2 ex.), agró blanc ( Ardea alba , 3 ex.), oroval ( Ardeola ralloides , 3 ex.) carregada ( Glareola pratincola , 4 ex.), cames llargues ( Himantopus himantopus , 97 ex. +3 nius covant ).

En altres visites realitzades per Juanlu Bort (29/06/2020) va poder filmar la presència de bec-pla ( Platalea leucorodia ) a la zona de Casa Penya al mirador, ja terme de Sagunt, bec-pla que porten diversos dies al mateix lloc, obsertat per altres ornitóleg.

En aquesta ocasió eren 3 indv. de elles, dues amb anelles de pvc: B [AXBZ] i N [KP]

En aquesta visita es va observar una conducta en les parelles de canasteras, que ens van fer pensar en segones postes. Després de parlar amb ornitòlegs valencians, ens comentem que és una actitud normal en aquestes dates i possiblement estiguin relacionades amb la protecció dels territoris més que en noves posades.

Sortides control de rapinyaires nidificant

Un cop amb la llibertat de poder sortir de les nostres cases i desplaçar-nos tranquil·lament, amb la FASE 3 i el fi de l’confinament i restriccions.
Ens hem transladat a diferents barrancs i zones de la provincia per determinar territoris amb àguiles i encara amb polls en el niu.
Els desplaçaments s’han donat per tota la província, però principalment a la zona sud i nord provincial, des de la comarca de Els Port a la Plana Baixa.
Els resultats han estat molt satisfactoris i poden veure grans polls d’àguila real en el niu a punt de volar, mentre els polls d’àguila de panxa blanca ja han volat tots de el niu, com hem comentats en altres entrades.
Ara seguim amb la resta d’espècies de rapinyaires rupícoles i forestals, els polls d’àguila calçada, àguila serpetera i astor, alguns encara petits.

Com a exemple de rapinyaires forestals: Podeu veure un niu d’àguila calçada on s’està fent un seguiment per webcam, des de SEO. On es pot seguir el desenvolupament i activitat dels polls i adults al niu.

25 ANYS de la WEB InterNatura, la web del grup GER-EA

Per a celebrar els 25 anys de la nostra web InterNatura, hem decidit fer una altra cara, més actualitzada i visual.
Els objectius d’aquesta nova web es refereixen a l’essència de la nostra primera pàgina realitzada en 1995, quan apenes existien llocs web de natura a nivell de península i poques europees, entrant en un món desconegut, en aquells temps, però que hui dia hi ha milers d’aquestes pàgines i molt bones.

Nosaltres hem volgut incorporar molts elements de la primera web i abandonar uns altres, hui dia obsolets. Amb aquells elements i altres nous, volem construir els nostres enteniment i defensa del territori, del medi natural, i de la lluita social.
Els pilars bàsics del GER per a aconseguir aquests objectius són:
1.- Els estudis i treballs científics en el camp, bàsics per a la conservació i recuperació d’espècies i l’entorn natural.
2.- Informació, difusió, sesibilizació i educació Ambiental, dirigits a la població infantil però també a l’adulta, que és la que està degradant l’entorn.
3.- Denúncia de tots els aspectes agressors al medi natural i de la desigualtat social.
4.- Cooperació i col·laboració amb altres entitats públiques i privades, especialment amb altres ONG mediambientals, podent sumar esforços cara a uns mateixos objectius, la defensa de la natura, el planeta.

Aprofitem la nostra publicació de la nova imatge de InterNatura per a celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient.

Web InterNatura: http://www.internatura.org/

APUNTA’T Al NOSTRE GRUP I VINE A GAUDIR I LLUITAR PER LA NATURA

Grup d’Estudi i Protecció dels Rapinyaires – Ecologistes en Acció (GER-EA)

Etiquetado