Observació d’esparver cendrós en interior de Castelló.

El 4 de juliol passat ens vam desplaçar a la zona de cria d’esparver cendrós al interior de Castelló. Zones que es caracteritzen per extenses taques de coscoll, que s’uneix a romaní i argelaga, formant impenetrable el desplaçament per aquesta vegetació. Aquestes zones estan travessades per desenes de pistes o camins en forma de laberint.
Els nius es localitzen enmig de les taques de matoll, a nivell de terra, on sol posar entre 3 i 5 ous, d’ells la mitjana de polls que arriben a volar aquest sobre 2-3 polls, xifra de les més altes de la península ibèrica .
Durant aquest principi de mes vam poder observar ia polls volanders que estan propers als nius sobre matolls, esperant que els pares els portin menjar. Aquests esparvers ja estan perfectament preparats per al vol, fins i tot alguns joves realitzen vols de persecució i picats entre els germans.

És destacable que la població inicial al Prat de Cabanes, que arribo a albergar unes 35 parelles, des de fa alguns anys se situa entre 5-3 parellas, podent desaparèixer d’aquest enclavament en un termini breu necessitant un Pla de Recuperació Urgent en aquesta zona. No obstant això, contrasta amb la zona interior on es localitzen unes 150-200 parelles nidificants distribuïts per diversos municipis.