Itinerari pel riu Millars. Senda del Botanic Calduch 13/03/2012

    
Inici de la senda des de l’ermita de la Mare de Déu de Gràcia.

Una vegada més membres del GER-EA han realitzat un itinerari per la vora del riu Millars. Per a aquest itinerari s’ha eligida la ruta botànica denominada Botànic Calduch.

L’itinerari tenia com a objectiu recollir informació i imatges d’aquesta ruta per fer-les públiques al blog i identificar els vertebrats observats en el transecte.

L’itinerari va començar a les 16:30 i vam acabar a les 17:15 h.

Les dades obtingudes s’exposen en la taula següent:

                     Especies                                                                   Indivius

Parus major 3
Erithacus rubecula 1
Phylloscopus collybita 8
Pica pica 3
Phoenicurus ochruros 2
Fringilla coelebs 3
Ptyonoprogne rupestris 7
Phalacrocorax carbo 4
Motacilla alba 8
Motacilla cinerea 2
Carduelis carduelis 3
Falco tinnunculus 1
Tachybaptus ruficollis 1
Serinus serinus 5
Turdus merula 7
Passer domesticus 40
Sturnus unicolor 8
Columba livia 3
Psittacula krameri 1
Hirundo rustica 8

Iniciem l’itinerari des de l’ermita de la Mare de Déu de Gràcia, baixant pel camí cap al mar per la part sud del riu Millars.

La senda o passeig del botànic Calduch ha estat descrita en multitud d’ocasions per professionals del medi ambient (biòlegs, farmacèutics) o per simpatitzants.

 

Un dels cartells situat a la part més al sud de la ruta ens defineix qui era el Botànic Calduch. Col · loquem la foto del cartell on s’informa de qui era Manuel Calduch Almela, protagonista del relat. Al mateix temps i durant tot el recorregut hi ha diferents cartells informatius tant de la vegetació que anem observant com de les construccions humanes.

     

   

 

 Observem la ruta des d’un punt de vista paisatgístic i basat en imatges de la mateixa, la natura.
Hi ha moltes més fotos interessants en aquest itinerari que per falta d’espai no podem exposar, el que ens porta a convidar la gent a gaudir d’aquest passeig com un component més de la natura, i concretament del riu Millars.

Des del punt de vista del GER-EA, destaquen gran quantitat de buits, coves i lleixes que són lloc de nidificacnón de rapinyaires diürnes com el Xoriguer vulgar (Falco tinnunculus), com rapinyaires noturns, mussol comú, òliba, xot i podria ser el duc. Lo que dóna peu a proposar un nou itinerari nocturn, aquest cop aprofitant la ruta del Botanico Calduch.

La presència de mamífers terrestres com la rabossa, o voladors com els ratpenats, molt importants per la seva tasca ecològica, són altres espècies a tenir present en aquest lloc.

 

Etiquetado , .Enlace para bookmark : Enlace permanente.

Comentarios cerrados.