Cens corriolets a la platja d’Almassora 2/06/2012

Després del cens d’aus marines al port de Borriana a les 11:00 h. iniciem un recompte de corriol camanegre a la platja d’Almassora.

Per a això com a metodologia va ser el recorregut a peu de tota la platja des de la refineria de Castelló fins a la desembocadura del riu Millars. Vam fer dos equips, un Belen Fortea i Pepe Greño que des de la part sud de la platja es van desplaçar cap a nord i altre equip Lluis Bort i Josep Bort que van iniciar el transecte des de la refineria cap al sud. Els dos equips ens trobem en el punt mig de la platja on desemboca una de les sèquies que ho fa al llarg de la platja.

Resultats:

Com a resultat general va ser l’absència total de corriol camanegre en tot el recorregut de la platja, que d’altra banda era previsible.

Encara vam poder gaudir d’altres espècies de vertebrats i invertebrats. Destacant en gran pas de gavina corsa cap al nord, 72 exemplars, possiblement procedents del port de Borriana, on podrien alimentar-se i desplaçant a les colònies de cria del port de Castelló, on comenta Pepe Greño que té comptabilitzades més de mil parelles. Es van comptabilitzar un mínim de 6 parelles de corriol petit, alguna vam poder veure fins als pollets intentant amagar de la nostra presència. I una quantitat important (13 ex.), gairebé vint exemplars de mongeta pescant a la vora de la platja.

Altres espècies localitzades a la llera de les petites sèquies que desemboquen a la mar va ser la serp d’aigua (Natrix maura), a part d’invertebrats com les libèl · lules de color vermell intens (Crocothemis erythraea),  que correspon als mascles sent les femelles de color marró o verdós. És una libèl · lula típica de tolles estancades com les observades a la platja d’Almassora.

Etiquetado .Enlace para bookmark : Enlace permanente.

Comentarios cerrados.