Reunió en Vila-real de la Plataforma NO MAT (Molt Alta Tensió) amb les ONG de la Comunitat Valenciana. 19/11/2012

El passat 19 de novembre del 2012 a al local del GER-EA de Vila-real es van reunir diferents associacions ecologistes / naturalistes de la província de Castelló i de la Comunitat Valenciana, per tractar el gran problema, un més, que afectarà greument a la salut dels seus habitants, especialment a la població infantil i gent gran i al medi ambient en tota la província de Castelló, sense que els seus habitants van cap benefici en aquest projecte. Centenars de Torres elèctriques d’uns 70 -80 metres d’altura creuen en diagonal tota la província des Almassora fins Forcall-Morella, si els seus habitants o polítics no ho impedeixen.

Les ONG mediambientals APNAL-Ecologistes en Acció, GER-Ecologistes en Acció, Gecen i SEO / BirdLife s’han reunit amb la Plataforma ‘No Mat a Vilafamés‘ per abordar el que han qualificat com «preocupant» projecte de la línia de molt alta tensió (MAT) que afectarà la província de Castelló.

Segons han explicat en un comunicat, Red Eléctrica projecta l’execució d’una línia de molt alta tensió de doble circuit, amb torres de més de 70 metres d’altura posicionades cada 400 metres, «que travessarà tota la província, des Almassora a Morella, afectant un total 17 municipis «i l’impacte sobre la salut, el medi ambient, el paisatge, la biodiversitat i el desenvolupament sostenible de les comarques de l’interior, és» inassumible «.

«Les greus afeccions que aquest tipus de línies provoquen a la salut són molt alarmants, tal com s’assenyala en nombrosos informes científics, inclosos els elaborats per l’OMS», han indicat aquests col · lectius, que han citat com a exemple el «augment dràstic de leucèmia infantil i el encarit crida dels científics en no habitar prop d’aquests esteses «.

D’altra banda, consideren que el traçat d’aquesta línia s’ha establert «sense tenir en compte el seu impacte sobre els espais de la Xarxa Natura 2000, els espais naturals protegits o la biodiversitat, especialment aus rapinyaires», i han destacat que l’impacte sobre la flora «també és significatiu, ja que la línia MAT ha d’estar proveïda d’una franja desbrossada de 50 metres d’ample que elimina centenars d’hectàrees i que, a més, segmenta i fracciona el territori».

«Aquesta eliminació sistemàtica de vegetació sota les línies d’alta tensió provoca la proliferació d’espècies herbàcies, que, a causa de la sequera, resulten altament piròfiles, incrementant el risc d’incendis, agreujat a més per possibles avaries en la línia», han aclarit .

NO APORTA BENEFICI

Segons han denunciat, «una vegada més són els municipis de l’interior de Castelló els que han de carregar amb aquest tipus d’infraestructures, que no aportaran cap tipus de benefici social ni econòmic, ja que aquestes línies estan destinades al transport d’excedents d’energia a llarga distància, per a la posterior venda».

«Les zones rurals de l’interior tornen a ser discriminades, havent de suportar un tipus d’instal · lacions que generaran els recursos en altres espais i que provocaran un fort impacte contra la salut, el medi ambient i l’economia local, afectant especialment al turisme rural, base important de l’economia d’aquests municipis», han criticat.

En definitiva, consideren que es tracta d’un projecte «que es disfressa d’interès públic, de projecte estratègic, quan respon a interessos privats que agredeixen la salut, el medi ambient i l’economia de les comarques de l’interior i els seus habitants».

AMPLIACIÓN DE LA SUBESTACIÓN DE 400 KV DENOMINADA LA PLANA Y LA
AUTORIZACIÓN ADMINISTRATIVA CON DECLARACIÓN DE IMPACTO AMBIENTAL
DEL ANTEPROYECTO DE LÍNEA AÉREA DOBLE CIRCUITO DE 400 KV DENOMINADA “LA PLANA-MORELLA”

 

Descarrega't el tríptic de NO MAT VILAFAMÉS!!

Artículs de prensa

Etiquetado .Enlace para bookmark : Enlace permanente.

Comentarios cerrados.