Cens d’aus nocturnes: Sabocs a la comarca de la Plana Baixa. 11-06-2014

Durant el mes de maig, juny i juliol estem realitzant itineraris pels diferents camins rurals de la comarca de la Plana, sent els municipis de Tales, Onda, Betxí, Vila-real, Nules i Borriana els més freqüentats.

La metodologia utilitzada és:

Els resultats han estat escassos tot i que s’han localitzats algunes zones amb cants i observacions directes d’exemplars sobre l’asfalt dels camins entre zones de cultiu de tarongers. Zones que coneixíem prèviament ja que es repeteixen any rere any.

En aquestes zones tots els exemplars observats corresponen a saboc coll-roig (Caprimulgus ruficollis), trobant una gran escassetat d’exemplars del saboc  europeu (Caprimulgus europaeus), espècie molt més interior.

Esperem seguir obtenint dades per anar construint el mapa de distribució d’aquesta espècie en aquesta comarca.

És molt cridaner que les aus romanen sobre el sòl fins que el cotxe està molt a prop. De fet per poder fotografiar les aus, un cop localitzat en la distància amb els llums llargs, col · loco els llums curtes i poc a poc m’acosto fins que penetra a la zona de llum. Un cop allà des de la finestreta del cotxe i fins i tot baixant d’ell però romanent en la foscor, podem acostar-nos a escassos 10 metres, si entrem en el feix de llum salten immediatament. El que pot explicar la gran quantitat d’aquestes aus que trobem atropellades.

Chotacabra-pardo-24-05-2014

Saboc coll-roig 24-5-2014- Vila-real

Chotacabra-11-6-14-IMG_8143

Saboc coll-roig. Vial-real cantant

Chotacabra-a-11-6-14-IMG_81

Saboc coll-roig. Betxi

Chotacabra-pardo11-6-2014-B (2)

Saboc coll-roig 11-06-2014. Onda

 

Etiquetado .Enlace para bookmark : Enlace permanente.

Comentarios cerrados.