Educació i sensibilització ambientals. Activitat del GER-EA al Màs de Noguera. 09/07/2014

III Colonies d'Estiu al Mas de Noguera

III Colonies d’Estiu al Mas de Noguera

EL GER-EA ha col · laborat un any més en les III Colònies d’estiu que organitza el Màs de Noguera i coordina Ecologistes en Acció del País Valencià.
L’activitat d’aquest any ha consistit en la realització d’un itinerari nocturn per a xiquets entre 11 i 14 anys.

Aquesta vegada el lloc escollit ha estat els voltants de la Font de les Nogueres en el Municipi de Benafer a uns 6 km. del Més de Noguera.

Després d’un sopar propiciada pel Màs de Noguera, iniciem l’itinerari a les 23h.

Mapa-Colonies-juliol-2014-U

Itinerari realitzat. Estacions d’escolta

Dissenyem un itinerari de 20 minuts de durada anada i 20 min a peu, per una senda fàcil de transitar. En itinerari va consistir en distingir els diferents sons de la nit tant d’aus com mamífers terrestres i voladors així com del vent, aigua del rierol i el soroll humà.

Es van dissenyar 3 parades de 10 minuts en l’itinerari. La primera va ser en una zona de bosc de ribera (pollancres, oms, matoll) i zona de pineda (pi blanc) on es va pretendre que escoltessin a les aus nocturnes i algun mamífer terrestre.  Una segona parada d’escolta va ser en les rodalies d’una gran bassa de reg i el rierol, on vam pretendre que escoltessin als amfibis (granotes i gripaus), i una tercera parada a zona de cultiu on intentem que escoltessin insectes nocturns (grills), a més en aquesta última parada es visualitzava llums i l’autovia, intentant que reconeguessin el soroll produït pels vehicles i camions (contaminació acústica) i els llums (contaminació lumínica).

Vídeo de les colonies 2014

IMG-20140709-00011IMG-20140709-00014xiquets-a-9-7-2014-DSCN1761xiquets-c-9-7-2014-DSCN1761xiquets-9-7-2014-DSCN1761

 

Etiquetado .Enlace para bookmark : Enlace permanente.

Comentarios cerrados.