Activitats ambientals al Centre d’Educació Ambiental «El Termet» 22-07-2014

El 22 de juliol del 2014, membres del GEREA van participar en diferents activitats organitzades pel Col · lectiu El Termet de Vilareal. En concret es va realitzar una xarrada sobre les rapinyaires observades al riu Millars. La xarrada va ser impartida per Josep Bort, Juan Luis Bort i Lidón Badenes, a la qual van assistir unes 35 persones.

Fotografía  Fotografía

La xarrada va donar un repàs de totes les aus rapinyaires diürnes i nocturnes que nidifiquen a la llera o voltants del riu Millars des de la seva entrada a la província de Castelló pel municipi de la Pobla d’Arenós (comarca de l’Alt Millars) fins a la seva desembocadura en el mar Mediterrani entre els municipis d’Almassora i Borriana (comarca de la Plana Baixa).

Fotografía   Fotografía

També es va explicar la importància de les aus rapinyaires migratòries i hivernants que utilitzen el llit del riu Millars com a àrea de descans i d’alimentació.

Fotografía  Fotografía

En acabar la xerrada es passa un vídeo sobre les aus rapinyaires del Millars, preparat per a l’ocasió per membres del GEREA, on es va poder visualitzar les característiques de les diferents rapinyaires diürnes.

Després de la xerrada els assistents van poder gaudir d’un sopar de pa i porta a les instal · lacions del Termet, on es va parlar de diversos temes sobre la problemàtica i mesures de conservació de la situació del medi ambient a la PROVINCI de Castelló, des de la conservació de espècies en perill, la caça furtiva, l’obtenció d’energia no renovables (Castor, Fragking, Línies elèctriques, Extraccions petrolíferes, etc ..) que estan projectades a la província.

Fotografía    Fotografía

 

Per finalitzar es van unir als assistents a la xerrada i sopar un munt de gent, fins a 92 adults i nens, per gaudir de l’itinerari nocturn pels voltants de l’ermita de Vilareal i el llit del riu Millars. Durant el recorregut, el biòleg Josep Carda, va anar explicant als assistents diferents característiques tant de la fauna i vegetació trobades durant el recorregut, com de les constel · lacions i estrelles, ja que vam tenir l’oportunitat de tenir una nit molt clara.

Fotografía  Fotografía

 

Finalment els membres del GEREA, van explicar els diferents cants de les aus nocturnes que habiten a la zona, com el mussol, l’òliba, el xot i el Gran Duc.

Sobre dos quarts de la nit terme l’itinerari havent estat un passeig molt instructiu i divertit especialment per als nens que van gaudir amb les seves llanternes. (fotos de l’activitat)

Fotografía  Fotografía

Etiquetado .Enlace para bookmark : Enlace permanente.

Comentarios cerrados.