L’educació ambiental un pilar bàsic en les actuacions del GER-EA. Activitats al Mas de Noguera

Mas-hh-6-7-2015-IMG_3563

Mas-g-6-7-2015-IMG_3563El passat 6 juliol 2015 membres del GER-EA van realitzar diferents activitats d’educació ambiental en el Mas de Noguera a Caudiel.

Les activitats es van centrar dins el programa d’educació ambiental que fa al Mas, i organitzat per una part pel propi personal del Mas i per Ecologistes d’Acció del País Valencià amb el lema «Gaudint la Terra«, dins de les IV Colònies d’Estiu que s’organitza cada any. Mas-6-07-2015-cartell

Els membres del GER-EA que ens desplacem van ser Lidón, Juan Luis, Sergi i Josep, desplaçant des de Vila-real.

Mas-b-6-7-2015-IMG_3563

Les activitats programades constaven de dues parts, una xarrada sobre les aus rapinyaires i el medi ambient anomenada «La Nit, això tan fosc i tan viu«, on es descriu algunes de les espècies de rapinyaires noturns, mamífers i insectes que utilitzen la nit per sortir dels seus caus i alimentar-se.  Mas-h-6-7-2015-IMG_3563

Després de la xarrada i amb un magnífic sopar, es va desenvolupar la segona activitat del GER-EA, una excursió nocturna per a identificar els animals de la nit.  Mas-heeh-6-7-2015-IMG_3563Mas-a-6-7-2015-IMG_3563

El grup de xiquets, aproximadament 55, els dividim en dos, per l’itinerari i uns amb menor edat fins als 11 anys i un altre de més edat de 12 a 14 anys.

Mas-er-6-7-2015-IMG_3563El grup dels xicotets van ser conduïts per Lidón i Josep, per una zona propera al Mas de Noguera, amb un traçat molt suau i que es desenvolupava per uns conreus de secà, per unes basses per al bestiar i per una pineda.

Mas-c-6-7-2015-IMG_3563

El grup dels majors van ser conduïts per Juan Lluis i Sergi, l’itinerari traçat era molt més llarg i amb un traçat amb pendents fins a l’arribada a un cim, travessant zona de cultiu de secà, zona de matoll mediterrani i pineda.  

La durada dels itinerari va ser al voltant de 2 h., en elles es van realitzar diferents parades per escoltar els animals de la nit, com era lògic no es va sentir cap rapinyaire nocturn ni enganyapastors, però si van poder sentir els grills i en les basses les granotes.

Mas-f-6-7-2015-IMG_3563

Mas-e-6-7-2015-IMG_3563

Mas-6-7-2015-IMG_3563

 

 

Per a més fotos: Mas-Noguera_2015

Després d’una jornada molt divertida i interessant ens tornem a Vila-real. En llevar apareix la notícia que per causa d’un llamp, en els voltants del Mas de Noguera i prop de l’itinerari que vam fer amb els més xicotets, s’inicia un incendi al terme que Montán que avança en direcció al Mas, havent de evacuar els xiquets i portar-los al poliesportiu del poble de Jerica. Alli van romandre tres dies fins que el perill de l’incendi va desaparèixer, però van ser aprofitats pels monitors del Mas per fer distintes activitats i tallers. Un final trist però real, que no sabem si hi haurà deixat empremta en els xiquets, en veure el foc i la destrucció del medi ambient tan a prop.

https://www.facebook.com/mas.denoguera?fref=ts

https://www.facebook.com/mas.denoguera

@ecologistespv

 

Etiquetado , .Enlace para bookmark : Enlace permanente.

Comentarios cerrados.