Trencalòs al Pirineu aragones. El GER observa exemplars marcats. Sep-2015

Quebra-ad-verdes-3-09-15-IMEn el viatge de setembre on observem diferents exemplars de trencalós al Pirineu aragones, localitzem diversos aus amb marques alares de diferents colors.

Aquests exemplars intentem d’una banda identificar l’edat en el camp i en segon lloc veure l’edat real mitjançant la informació que ens proporcionaven les marques alares per a determinar el desfasament entre l’observació directa i la de l’anella.

La zona de localització de les aus es van realitzar en la «Garganta de Escuaín», prop d’un menjador d’aus carronyeres.

A continuació relacionem les aus amb marques alares i la informació aconseguida per a cada exemplar proporcionada per la Fundació per la Conservació del Trencalòs (FCQ).

1.- Trencalòs, conegut amb el nom de Belisa, presenta marques alares de color blanc en ala dreta i verd en ala esquerra. Ambdues marques amb les número [01]. Marcat de pollastre en el niu al maig 2014, actualment té 1 any.

Quebranta-aa-jove-3-9-15-IMG

Quebranta-a-jove-3-9-15-IMG_9

 

2.- Trencalòs amb el nom de Marta, presenta les marques alares de color roig en ala dreta i marca verda en ala esquerra, amb els dígits [N1N]. Marcat al maig del 2013 amb menys d’un any d’edat. En l’actualitat té 2 anys de vidaQuebranta-a-Inmatu-2-09-201

Quebranta-a-jove-3-9-15-IMG

3.- Trencalòs, anomenat Maladeta presenta les marques alares de color verd en ala dreta i groga en ala esquerra, amb els dígits [N1A]. Marcat al maig del 2012 amb menys d’un any d’edat, presentant en l’actualitat 3 anys de vida.

Quebranta-lo-Inmatu-2-09-20

 

Quebranta-b-jove-2-9-15-IMG

 

 

 

 

4.- Trencalòs, amb nom Aínsa i amb marques verdes clar en ambdues ales. Marcat a l’octubre 2009, amb menys d’un any d’edat. En l’actualitat té 6 anys de vida.  Quebra-aaad-verdes-3-09-15-

 

 

 

Per a més informació de marques alars en trencalòs es pot consultar en les làmines següents: Gobern d’Aragó: Vius ; Morts ; Sense informació.

També en aquesta zona vam poder veure un voltor amb marca alar [MX1]. Quebra-adul-3-9-2015-IMG_54

Buitre-MX1-Pirine-3-09-2015

 

 

 

 

 

Etiquetado , .Enlace para bookmark : Enlace permanente.

Comentarios cerrados.