Gavina de Delaware al port de Borriana – desembre 2015 – gener 2016.

Delaware-14-12-2015-IMG_276

Delaware-14-12-2015

Un any més la gavina americana, gavina de Delaware (Larus delawarensis), ha estat localitzada a la platja i port de Borriana. Aquesta espècie accidental procedent del continent americà i amb escasses cites a la zona mediterrània, és l’onzè any que membres del GER-EA la localitzen al port de Borriana.

Delaware-a-14-12-2015-IMG_2És molt curiós que una espècie tan rara en aquestes latituds, aparegui any rere any per les mateixes dates, sense interrupció sense ser observada per altres ornitòlegs.
Si manté la mateixa actitud que els anys anteriors, romandrà fins a finals del mes de març principi d’abril, per desaparèixer fins al següent hivern.
Aquesta absència durant els mesos des de la primavera a la tardor, presenta diverses incògnites, donant peu a tota mena de suposicions, com que, cada primavera tornés al continent americà per tornar al hivern següent ?, romandrà a les illes o illots de la Mediterrània propers a la costa? , La veritat és que no sabem el que passa amb aquesta au, que hem anat seguint des del març del 2005 quan tenia el plomatge de primer hivern.

Delaware-15-3-2005-

Delaware-15-3-2005- Platja de Borriana

Alguns ornitòlegs apunten que seria interessant marcar-la amb un GPS, per conèixer les seves moviment durant els mesos d’absència a la costa castellonenca. Aspecte que després d’onze anys d’interrogants seria molt interessant, però de l’altra, nosaltres, com a observadors d’aus considerem que és molt gratificant el tenir dubtes, el esperar-cada hivern i fer-nos preguntes i hipòtesis, mantenint viu l’esperit dels antics ornitòlegs amb una escassa tecnologia, plens de dubtes i teories, el que els feia ser imaginatius i viatjar lliures per aquest món.

Etiquetado .Enlace para bookmark : Enlace permanente.

Comentarios cerrados.