Projecte de recuperació de territoris abandonats de cria d’àguila de panxa blanca a Castelló. Desembre-2016

Des de final de novembre membres del GER-EA estem col·locant aliment en el menjador del projecte. Fins aquests moment encara no ha entrat cap àguila de panxa blanca a per l’aliment, compost de coloms, conills atropellats a la zona de l’aeroport i trossos de carn. Com vam comentar menjador està a 4 m. del cimbell, amb l’objectiu que només entren àguiles de panxa blanca a menjar i rebutgem a les altres espècies de rapinyaires i aus.

És molt curiós que hi ha una gran activitat en el menjador a la nit, sent visitat per un rata cellarda (Eliomys quercinus), en diverses nits diferents, un gat mesquer (Genetta genetta), i una fagina (Martes foina), aquestes últimes espècies només una nit.

Però el gran visitador és una parella de brúfols (Bubo bubo), que visita el menjador pràcticament cada nit, consumint l’aliment alli depositat. L’activitat d’aquesta parella s’inicia sobre les 6:30 h. de la vesprada i dura fins a les 7:00 h. del matí, estan tota la nit entrat al menjador i consumint trossos de l’aliment fins que el no quede res. En diverses ocasions l’aliment ha durat diversos dies, entrant el brúfol una nit després d’una altra. Fins i tot visita el menjador quan no hi ha menjar.

Per al projecte que estem realitzant, l’activitat de la parella de brúfols ens aquesta retardant l’entrada de rapinyaires diürnes al menjador, en deixar-nos sense menjar en les hores diürnes. Fins a final de desembre, han estat 2 corbs (Corvus corax), 3 astors joves (Accipiter gentilis) i un àguila real jove (Aquila chrysaetos) els que han entrat al menjador, fins i tot l’àguila real es va llançar sobre el cimbell «àguila de ciment», movent-lo del lloc i deixant les marques a l’esquena, tot un espectacle .

Aquestes rapinyaires diürnes es limiten a intentar arrancar l’aliment del menjador i anar-se’n, a causa de la presència del cimbell, però al no aconseguir-lo, desisteixen ràpidament i s’allunya, i no tornent al menjador.

Durant el mes de gener seguim amb el projecte esperant tenir millors resultats.

Etiquetado .Enlace para bookmark : Enlace permanente.

Comentarios cerrados.