Pas de mascarells i baldrigues pel port de Borriana del 01 al 10 – Febrer-2017

Des de l’1 de febrer es va estar observant un gran pas de mascarells (Morus bassanus) amb direcció predominant cap al sud, sent més del 90% adults. Aquest pas, no ho havíem observat en cap dels controls que fem setmanal i mensual (cens RAM), des que vam iniciar aquesta activitat en el 2006.

El gran pas el detectem el 4 de febrer amb un mínim de 738 ex. (21 joves, 19 subadults, 698 adults). Aquest pas es seguir veient al dia següent (05/02/2017) a la platja de Nules, controlat per la biòloga Marta Ibañez.

Durant la setmana següent s’han anat fent per part del GER-EA altres controls des del port de Borriana, dies 6 i 8 de febrer en horari de 15:45 fins a 16:45h., coincidint amb l’entrada dels vaixells pesquers al port. S’observava com els mascarells seguien a les barques intentant aconseguir algun peix de forma fàcil.

Destaca que el dia 06/02/2017, el nombre de mascarells seguia sent molt important, observant més de 20 exemplars darrere de cada vaixell pesquer. A mesura que els vaixells s’acostaven al port els mascarells anaven quedant enrere, mentre les gavines entraven amb ells dins del port.

Aquest dia ens crida l’atenció la poca quantitat de baldriga balear (Puffinus mauretanicus) que seguien als vaixells, coincidint amb les poques observacions realitzades dissabte anterior al cens RAM.

El dia 8 de febrer, ens desplacem a la mateixa hora a l’entrada dels vaixells pesquers. La gran diferència respecte a l’última visita és que el nombre de mascarells havia disminuït d’una manera cridanera, però havia augmentat el nombre de baldrigues balear de forma important, aquestes aus anaven en direcció contrària als mascarells, és a dir cap al nord . Aquest cop vam poder veure algun mascarell immadur i un paràsit gros (Stercorarius skua). Al port vam poder tornar a gaudir de la gavina de Delaware  (Larus delawarensis) que estava posada al costat d’un grup de gavines corsa.

Etiquetado .Enlace para bookmark : Enlace permanente.

Comentarios cerrados.