Control de Falcó Eleonor a la Pobla de Tornesa juny-juliol.


Des de diverses organitzacions naturalistes i ecologistes de la província de Castelló.
Com altres anys, els membres de APNAL-EA de Vinaròs, SEO-castelló i GER-EA de Vila-real, el 26 de juny es va organitzar, la primera sortida per veure els falcons eleonor ( Falco eleonorae ), alimentant-se a l’vespre.
Comencem la jornada a les 20 h. on ja es van poder veure els primers falcons al voltant de l’estació de servei propera a l’A-7, falcons que apareixien des del Desert de les Palmes.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es Falco-Eleo-26-06-2020_MG_8412-1024x865.jpg
Falco eleonor (26/06/2020)


Posteriorment ens dirigim als punts d’observació reunint-nos amb altres ornitòlegs. Els Falcons seguien apareixent tant precedent de l’ES com de l’NW, concentrant tots sobre les pinedes de roig de l’àrea de la Pobla de Tornesa. Alguns d’aquests halcons es posaven en pins i alzina surera sec aciclandose les plomes i esperant que es fes més tard. Sobre les 20:45 h., Més i més falcons apareixien, grups de 18 ex. que anaven augmentant 22 ex., 25ex.
La jornada la vam acabar al voltant de les 21:45 h., Comptabilitzant en una mateix camp visual 22 falcons, però comentàvem que igual 25 o 30 individus podrien estar per la zona. .

Posteriorment a aquesta data s’han realitzat dues visites més, un a l’endemà on el nombre de falcons havia baixat significativament, només es van poder comptabilitzar 4 indv., L’altra va ser el 2 de juliol, on comptabilitzem entren7 i 10 exemplars, d’ells 6 individus estaven posats en els pins i alzina surera seca, aquest dia vam estar en diversos punts, vam poder gaudir de la presència d’un duc (Bubo bubo), ja a les 22 h, i d’un siboc (Caprimulgus ruficollis).

Falcons eleonor. La PObla Tornesa 02/07/2020

Etiquetado .Enlace para bookmark : Enlace permanente.

Comentarios cerrados.