Control d’aus carronyeres. El Aufrany.

El passat 11 de juliol, membres de l’GER ens transladem a la comarca de Els Port per seguir el control de parelles de Aufrany a la província.
El primer lloc on vam parar va ser al terme de Forcall, on vam poder veure la parella de aufranys ( Neophron percnopterus) que cria en les grans roques des de fa molts anys. A les 7: 30 h., Vam poder veure la parella prop de el niu i posant-a el mateix. A més a mes, vam poder veure 1 poll totalment plumat, de color fosc, que contrastava amb el blanc dels adults, una gran alegria a l’comprovar que aquesta parella segueix mantenint-se en el territori i amb èxit en la reproducció.
Un cop vam poder treure les imatges, per els nostres documentals de 2-3 minuts, vam seguir cap a Sorita.
Següent para va ser la zona propera a la Balma, on vam poder veure una altra parella de aufranys, volant i planejant sobre el ríu Bergants i les pinedes de la zona, un dels exemplars volava prou baixet sobre la carretera de Sorita, en actitud de recerca de aliment.

Després seguim cap a Sorita i la part límit de la província amb Terol, podent observar voltors nidificant amb polls molt grans, en els diferents tallats de la zona, a més vam gaudir d’una parella de xoriguer comú alimentant als seus 3 polls volanders.
Sobre les 11 h, vam poder veure a la segona parella de aufranys, posant-se en el niu i volant.

Aprofitem a més en la nostra visita desplaçar-nos pel riu Bergantes per detectar rastres i excrements de llúdriga (Lutra Lutra) que habita a la zona.

A les 14 h. ens desplacem cap a una altra zona, a la rambla Sellumbre, a la zona de la roca parda i roca roja. Des d’aquest lloc vam poder veure uns vint voltors comú (Gyps fulvus), vam estar unes dues hores, en aquest temps no vam poder veure a cap aufrany, que cria a la zona. A més vam poder veure un milà negre (Milvus migrans) entre la població de la Mata – la Cuba i una àguila calçada (Hieraaetus pennatus). A les 17 h, ens dirigim cap a Vila-real,

Un dia molt interessant i molts quilòmetres recorreguts.


Marcar el Enlace permanente.

Comentarios cerrados.